What’s happened ?

What’s happened ?

Primeur in Oss – Artificial Intelligence in K26 – What’s happened?

De kunstenaars Victor Notermans, Circa Twee, Anneke van Lee, Beppie Lotterman, Ton Lotterman en Jur Strelitski tonen een AI kunstinstallatie.

In deze tijd met de huidige moderne communicatiemiddelen gaat nieuws razendsnel de wereld over. De opkomst van computers, iPhone en Social Media hebben hiervoor gezorgd. De wereld verandert hierdoor in een rap tempo.

De recente ontwikkeling van computerprogramma’s met Artificial Intelligence zal opnieuw grote veranderingen teweegbrengen, waarbij vragen bij ons naar boven komen, zoals:

Kun je met AI kunst maken?

Hoe gevaarlijk is AI?

Kan er ook misbruik van worden gemaakt?

Zullen wij ons over enige tijd afvragen………

WHAT’S HAPPENED?

Tijdens het werkproces van deze kunstinstallatie zijn er bij de kunstenaars veel vragen ontstaan, die zij niet kunnen beantwoorden. Genoeg stof om over te filosoferen, ook voor de kijker.

Exposanten

Victor Notermans gastexposant

Zijn werk is sterk maatschappelijk betrokken. Hij richt zich vooral op het economische systeem en onderzoekt hoe het kunstsysteem verbonden is met economie. Hij begint vanaf nul – een leeg vierkant, een reeks waardeloze getallen of geluid– en onderzoekt hoe kunst het alles overheersende economische systeem kan omzeilen. Dit systeem probeert hij in zijn kunstwerken te ontmaskeren.

Circa Twee gastexposant

Circa Twee exposeert de jaarkalender 2023 Toen en Nu. Deze kalender is door Circa Twee gemaakt met Artificial Intelligence. Dall-E 2 genereert kunstzinnige ontwerpen op basis van de opdracht die de mens zelf geeft. Kan AI het vak van vormgeving opnieuw veranderen?

Op woensdagavond 31 mei geeft Rob Nelissen een lezing over de totstandkoming van deze kalender en AI.

Anneke van Lee, Beppie Lotterman, Ton Lotterman en Jur Strelitski zijn aangesloten bij Kunststichting K26.