K26 gaat de wijk in. Wandelen langs kunst.

K26 –  Wandelend Kunst kijken in wijk Ussen

Van 20 mei t/m 3 juni kunnen inwoners van gemeente Oss tussen 0.700 en 21.00 uur twee kunstroutes lopen in de wijk Ussen, in Noord West Oss. De kunstwerken van 22 kunstenaars staan voor ramen, in privé-tuinen en parken. Initiatiefnemers van deze kunstroutes zijn kunstenaars Ans van den Hurk en Till Willems.  De kunstenaars, allen aangesloten bij K26, willen wandelaars de gelegenheid geven om in de buitenlucht van kunst te genieten en inspiratie op te doen. 

Route 1 heeft als startpunt Rakkerstraat 14, Oss. Route 2-  heeft startpunt Westerveldlaan 65, Oss. Beide routes zijn ongeveer twee km. Bij het startpunt ligt een folder met  informatie over de routes en verwijzing naar de kunstenaars. Een QR CODE geeft informatie over de kunstenaar. Het logo van K26 op de grond voor de woningen geeft aan waar kunstwerken te zien zijn. 

Drempelvrij kunst kijken

Door de sluiting van K26 tijdens de coronatijd komen de kunstenaars op het idee om kunstwerken de wijk in te brengen. Zij vonden geschikte straten en geschikte tuinen in de wijk Ussen. De bewoners reageerden enthousiast en gaven medewerking. Vervolgens overlegde de kunstenaar met hen over de plaatsing van zijn of haar kunstwerk. Dit leidde weer tot een kennismaking met kunst en leuke contacten onderling. Kortom meerwaarde op verschillende fronten. 

De kunstwerken in de wijk Ussen zijn vanaf de openbare weg te zien. De afstand tussen tussen de routes is 1,9 km. Omdat de locaties veelal privéwoningen zijn kunnen wandelaars en kunstkijkers de privé tuinen niet betreden.