Kunst aan de Maas 2015

In 2015 werd Kunst aan de Maas voor de derde keer op rij georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Oss (K26) in samenwerking met de Stichting Maasmeanders. Na drie succesvolle edities kan het evenement rekenen op steeds groeiende belangstelling en gestaag toenemende bezoekersaantallen (10.000 – 15.000 in 2015).
We willen Kunst aan de Maas in de komende jaren graag blijven organiseren. Daarbij zijn we tot de conclusie gekomen dat het essentieel is het evenement grootschaliger op te zetten. Alleen dan kunnen we de continuïteit en de kunstinhoudelijke kwaliteit blijven waarborgen. In 2016 concentreert K26 zich dan ook op een onderzoek naar en de realisatie van een organisatiestructuur die een vernieuwde opzet van Kunst aan de Maas binnen bereik moet brengen.
Kunst aan de Maas moet een gewaardeerd evenement worden voor bezoekers uit het gehele land of mogelijk zelfs daarbuiten. Deze ambitie willen we realiseren door een hoge kwaliteit van de kunstwerken, een professionele organisatie op financieel, kunstinhoudelijk en procesmatig gebied, een goede communicatie en PR en een verrassend aanbod van arrangementen.
K26 heeft daarom besloten in 2016 een pas op de plaats te maken en eenmalig geen editie van Kunst aan de Maas te organiseren. Op deze manier hebben we de handen vrij om ons onverdeeld te concentreren op de realisatie van Kunst aan de Maas in 2017.
We vertrouwen op de support van onze sponsoren en bezoekers en hopen dat u met ons uitkijkt naar de inspirerende, geheel vernieuwde editie van 2017.

Derde editie 2015

Na het succes van editie 2014, kon een derde editie van Kunst aan de Maas niet uitblijven. Vanaf  half mei tot en met september 2015 stonden er langs de omgeving van de Maas 10 opvallende tijdelijke kunstwerken. De kunstwerken zijn een vorm van ‘landkunst’  geïnspireerd op het landschap en de historie van het gebied.

Kunstwerken van de volgende kunstenaars waren te zien in 2015:

Beppie Lotterman

Wim Lemmens

Jos Verschaeren

Wanda Janota

Irene Schaap

Jan van Dijk

Stephan van den Thillart

Jur Strelitski

Frans van Hintum

Till Willems

Joost van der Steen

Meer informatie www.kunstaandemaas.nl

 

Tweede editie 2014:

De tweede editie van Kunst aan de Maas trok in 2014 ruim 10.000 bezoekers van binnen en buiten de regio.

Een mooie impressie van het werk van Wanda Janota

 

Eerste editie 2013:

K26 kunstenaars aan het woord:

Jan van Dijk – Ode aan de Maasvogels

Hans van Gerwen – Schakel 304

Annet Teunissen – Rups

Thea Briels – S.O.S.

Frans van Hintum – Vreemde figuren in de Gracht

Irene Schaap – Vogelhuizen

Wanda Janota – Op de Bleek

Jos Verschaeren – Lantaarnbloem