Uit de kunst a

Spel van lijnen en vlakken 

Eén van de kunstenaars is Ingrid Menge. Haar onderwerpen zijn horizontale en verticale landschappen. Ze heeft een passie voor grafische technieken en werkt het liefst met porselein en papier. Ingrid: ”Ik graveer in het porselein en vul dan de lijnen met pigment. Door er vervolgens structuren in aan te brengen ontstaat er een boeiend spel van lijnen en vlakken. Ik graveer ook papier en breng er met schuurpapier structuren in aan. Ik gebruik houtskool of grafiet om  grijstonen toe te voegen.“

Gevangen vierkant

Ans van den Hurk experimenteert met materialen en technieken en kijkt vaak naar  primitieve methodes. Ans: ”Het streven is niet de herhaling, maar meer de zoektocht waarbij niets vaststaat. Daarbij maak ik gebruik van natuurlijke materialen zoals Maasklei die met de hand wordt gevormd. De objecten die hieruit ontstaan hebben nog geen definitieve vorm. Ik pak ze op voor een specifiek werk of thema. Bij de beelden hoort geen verklarende tekst. De verbeelding die ik met het werk aanreik is essentieel,” aldus Ans.

Mannetjes en torso’s

De mens in tijden van Corona is het onderwerp van verschillende deelnemende kunstenaars. Irene Schaap, welbekend in Oss door het project ‘De werkers van Oss’, neemt deel aan de expositie met onder andere haar ‘mannetjes’. Irene: ”Mijn mannetjes zijn van papier. Ze willen hun grenzen verleggen en heel graag vliegen maar dat lukt ze niet. Daarnaast heb ik losstaande figuren gemaakt die elkaar omarmen, dat missen we immers zo in deze Coronatijd, elkaar vasthouden.”  Wim Lemmens exposeert met marmeren abstracte torso’s. Wim: “Ik hou veel van ballet en ben gefascineerd door het bewegen van het menselijk lichaam en specifiek torso’s.”  Zijn beeldjes hebben een afmeting van 40 cm. 

Lijnenspel en globetrotters 

Wanda Janota en Till Willems runnen samen een atelierwinkel in Lithoyen. Till maakt vooral draadkunst en boeit de kijker met het vaak fragiele lijnenspel van haar kunstwerken. Wanda Janota  combineert, knipt en plakt allerlei materialen tot een boeiend tafereel. Zij exposeert met haar globetrotters in verschillende poses en stemmingen, mannen, vrouwen en kinderen, van alle leeftijden. De globe is hun basis; vandaaruit beleven zij een wereld bedreigd door een pandemie. Zij kijken verbaasd en zoekend over hun globe naar de wereld. 

De andere kunstenaars die exposeren zijn: Maarten Luijk, Jan van Dijk, Petrus Nelissen,  Willemijn Denissen, Nicole Prein, Betsie Uijen, Beppie Lotterman, Erik Fluitsma en Hans van Gerwen.