Kunst en corona

Kunst en Corona in K26

Vanaf 9 juli t/m zondag 26 juli 13.00 uur – 17.00 uur is iedereen van harte welkom bij de expositie ‘Kunst en Corona’ in K26 Kruisstraat 26 in Oss.

Kunstenaars Ans van den Hurk (Alphen) en Petrus Nelissen (Oss) hebben zich verdiept in de effecten die een pandemie als Corona met zich mee brengt en hieraan in kunstvormen uiting gegeven.

Bezoekers kunnen ook tot 26 juli de expositie Zomersalon bekijken waar verschillende kunstenaars van K26 hun werk laten zien.

De exposities zijn toegankelijk voor iedereen maar volgens de richtlijnen met niet meer dan 20 bezoekers tegelijkertijd en op de voorgeschreven afstand van elkaar. Handgel en handdoekjes staan klaar en bezoekers lopen volgens de aangegeven route. Er is geen officiële opening.

Corona tijd

Ans van den Hurk: “De Corona tijd roept beelden op van thuiszitten, angst, eenzaamheid, 1.5 meter afstand en geen handen geven. Maar ook rust en reflectie, ongemerkt kom je nader tot elkaar. Ik werk en experimenteer veel met Maas klei. De natuur en de actualiteit inspireren me hierbij.  Zo ontstaan autonome beelden die betekenis krijgen voor de kijker.”

Ans exposeert met: ‘Schreeuw’, ‘Reflectie’ en speciaal voor deze expositie met ‘Littekens’ en 1.5 mtr.

 Mondkapje

Petrus Nelissen ziet het mondkapje in Coronatijd als een teken van zowel bescherming als angst, zwijgen en rust. Petrus: “Het inspireerde me tot het maken van een foto van een ets; een zelfportret van de jonge Rembrandt. Die heb ik bewerkt door Rembrandt een mondkapje te geven. Daarnaast bewerkte ik prenten waaronder ‘De Schreeuw’ en Rembrandts schilderij de ‘Anatomie les,’ ” aldus  kunstenaar Petrus Nelissen.