Landschappen

Expositie Landschappen van Joost Thissen 

Van donderdag 12 november t/m 29 november kunnen kunstliefhebbers bij K26 in de Kruisstraat 26 in Oss, voor het eerst kennismaken met de landschappen van de Lithse kunstenaar Joost Thissen. Joost exposeert zijn werken zowel op paneel als op doek.

Grote gebaren

De schilderstijl van Joost Thissen kenmerkt zich door vlotte kwaststreken, grote gebaren afgewisseld met gedetailleerde gedeelten. Het zijn gelaagde beelden waarop veel te zien en te ontdekken valt. Joost: “Mijn werken bouw ik op in ei tempera, een schildertechniek die voor de uitvinding van de olieverf meestal gebruikt werd. Ik mix de pigmenten met eigeel, hierdoor  ontstaan zeer heldere kleuren. De hoge ‘vloeibaarheid’ van de verf dwingt mij schetsmatig te werken. Ik probeer een levendige compositie op te bouwen om die vervolgens met olieverf, acryl en inkt af te werken. Door deze manier van werken ontstaat er in de verf ook een gelaagdheid die de toeschouwers meeneemt en uitdaagt hun fantasie te gebruiken. In mijn abstracte landschappen zijn altijd figuratieve elementen te bespeuren die de landschappen een menselijke verhouding meegeven. Mijn schilderijen worden door de toeschouwer afgemaakt.“ 

Ruimte

Joost doorliep succesvol de docentenopleiding Culturele Kunstzinnige Vorming aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Af en toe geeft hij nog schilder – en tekenles aan particulieren. Hij schildert sinds 2006 en koos voor K26 omdat hij daar de ruimte krijgt om te exposeren. Joost heeft een atelier in Lith waar bezoek welkom is tel.0634829865.