Oog van Oss

K26 nodigt je uit! Doe mee aan het ‘OOG van OSS’!

Beste aankomend kunstenaars, Voor de zevende keer organiseert de Stichting Kunst en Cultuur K26 de kunstwedstrijd het ‘Oog van Oss’. Bij K26 zijn 28 kunstenaars aangesloten. maar nieuw talent is altijd welkom. K26 nodigt beginnend kunstenaars uit Oss en regio uit deel te nemen aan deze inmiddels bekende en succesvolle kunstwedstrijd. Bij het ‘Oog van Oss’ zijn alle kunstdisciplines toegestaan: schilderen, beeldhouwen, fotografie, keramiek, glaskunst, textiele vormen enzovoorts. De wedstrijd heeft geen thema. Je mag zelf je fantasie gebruiken; de mogelijkhedenzijn groot. We exposeren jouw gekozen kunstwerken in K26, Kruisstraat 26 Oss, van27 mei t/m 4 juli 2021.

De jury Een team van drie professionals beoordeelt de werken. Deze jury bestaat uit: Giny Teunissen ( docent Kunst en beeldende vormgeving en kunst algemeen aanRodenborch-college in Rosmalen ), Oscar Schrover ( voorzitter STOK Den Bosch ) en Herman Tibosch ( algemeen directeur Museum Jan Cunen )

De prijzen van de vakjury De eerste prijs is de trofee ‘Oog van Oss’. Die wordt uitgereikt tijdens de officiëleopening op zondag 30 mei om 16.00 uur. Deze trofee is een kunstwerk van Wim Lemmens, een van de leden van K26. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs.

Publiek stemt mee Iedere bezoeker kan tijdens het verloop van de expositie een stem uitbrengen tot en met 23 mei 2021op het werk van zijn of haar voorkeur Op 4 juli, de laatste dag van de expositie, wordt om 16.00 uur de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt. Na deze bekendmaking eindigt het ‘Oog van Oss en neemt elke kunstenaar zijn werk(en) mee naar huis. Ieder jaar is deze kunstwedstrijd een groot succes. Veel mensen nemen de stap enmelden zich aan voor deze laagdrempelige kunstwedstrijd. Er laten veel liefhebbers van zich horen, dus aarzel niet en schrijf dan snel in om teleurstelling te voorkomen. je kunt je tot 9 mei 2012 inschrijven.

De regels. Je mag maximaal 2 kunstwerken inleveren. Je kunstwerk mag niet groter zijn dan 100 x 100 cm en niet meer dan 20 kilo wegen. Je levert het zo aan dat het direct kan worden opgehangen. Een ruimtelijk werk lever je aan met sokkel. Jouw kunstwerk mag niet eerder in K26 getoond zijn.

Inschrijving Je kunt je inschrijven tot 9 mei 2021. inschrijving uitsluitend via email bij wanda.janota@gmail.com met vermelding van: Deelname oog van Oss Adresgegevens : je naam en adres, email, telefoonnummer en of het 1 of twee kunstwerken zijn. Per kunstwerk vermelden: de titel, techniek en de verkoopprijs.

Kosten Om de kosten te dekken die stichting K26 maakt geldt voor elk kunstwerk 15,00 euro per inschrijving. De eerste 100 definitief ingeschreven kunstwerken worden gepresenteerd in K26. Verder zijn de in de overeenkomst voor deelname aan Oog van Oss opgenomen voorwaarden van toepassing.

Overboeking van het verschuldigde bedrag op het bankrekeningnummer: NL11RABO0146026470 van Stichting Kunst en Cultuur Oss onder vermelding van deelname aan Oog van Oss en je naam en adres. Restitutie is niet mogelijk. Je deelname is definitief als je hebt voldaan aan bovengenoemde voorwaarden.

Inleveren van je kunstwerken: Het inleveren van de kunstwerken is uitsluitend mogelijk op dinsdag 25 mei 2021 tussen 10.00 uur tot 12.00 uur.

We kijken uit naar je aanmelding!

Namens het organisatie team ‘Oog van Oss ‘