Wim Lemmens

Beeldhouwer / schilder

Ik ben zowel schilder als beeldhouwer. Ik volgde mijn opleiding vrije schilderkunst en monumentale vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunst St. Joost te Breda. Sinds 1976 werk ik als vrij beeldend kunstenaar. Ik ben toen begonnen in een natuursteenstudio in Italië. Ik heb veel werk in opdracht verricht, ook als restaurateur. Ik woon en werk nu al een flink aantal jaren in Oss, en ben actief bij K26.  Ik exposeer regelmatig.

In de loop van de jaren heb ik in mijn werk een duidelijk herkenbare stijl ontwikkeld. Ik laat mij inspireren door mijn omgeving en door de natuur, maar soms ook door dingen die ik meemaak of door grote gebeurtenissen. Ik probeer diverse aspecten van ‘beweging’ tot uitdrukking te brengen.
Beelden
Voor het vervaardigen van mijn beelden hebben materialen zoals graniet, hardsteen, marmer,  hout en metaal mijn voorkeur. In mijn werk komt de eigenheid van het materiaal tot uitdrukking zoals de tegenstelling van grof bewerkte en gepolijste vlakken. Stenen worden als het ware open getrokken waardoor er een spanning in het oppervlak onstaat. Door het polijsten van de oppervlakte en het ruw bewerken van de binnenzijde wordt deze tegenstelling vergroot.
Schilderijen
In mijn olieverf schilderijen verwerk ik de onderwerpen mensen, dieren, landschap, licht, lucht en water in een abstracte vertaling. Ik bouw mijn werken op uit grote en kleinere kleurvlakken die van een weloverwogen kleurstelling zijn, kleurrijk maar nooit schreeuwend. De beweging van het onderwerp in de ruimte van het doek geeft een extra dimensie aan mijn werk .

Amsteleindstraat 23

5345  HA Oss

0412 652688

wim-lemmens@home.nl

www.wimlemmensart.com

Stevie Ray Vaughan 2

Club dancing girls

Night club dancer

North wind beach walkers

Stevie Ray Vaughan 1

Maria van der Laar

Irene Schaap

Piet Nelissen

Jan van Dijk

Wim Lemmens

Peter Verbeek